Activitati agricole de primavaraPrimăvara poate fi o perioadă aglomerată pentru cei care își pregătesc fermele pentru a planta culturi odată ce frigul a început să se dezghețe. În acest timp, este esențial să vă asigurați că practicile dumneavoastră sunt la înălțime, de la pregătirea solului și planificarea și însămânțarea culturilor de primavara, până la verificarea și fertilizarea culturilor de toamnă.

 

Plugul – O piesa de echipament agricol obligatoriu

Aratul este una dintre cele mai importante practici de gestionare a solului, folosită de secole pentru a crea un strat de semănat drept, granulat, structural și umed. Aratul este o practică fermă simplă, dar eficientă, care taie, granulează și inversează solul, creând brazde și creste. În funcție de adâncimea și timpul de arătură, există câteva tipuri de arătură, inclusiv:

 

*Arat foarte puțin adânc

*Arătură superficială

*Aratul înainte de însămânțare

*Subminarea

 

Un instrument agricol revoluționar: plugul

Plugul este unul dintre cele mai vechi unelte agricole cu o revoluție remarcabilă, provenind de la pluguri simple și primitive până la mașini moderne de arat. Din punct de vedere istoric, aratul a fost o practică agricolă solicitantă și cu forță de muncă intensivă. Cu toate acestea, fermierii de astăzi au posibilitatea de a alege între diferite tipuri de pluguri și mașini agricole îmbunătățite. Cu toate mașinile agricole disponibile, un fermier se poate relaxa și sta în tractor, lăsând restul muncii în sarcina tehnologiei.

 

Tipuri de mașini moderne de plug

Împreună, odată cu dezvoltarea industriei, mașinile agricole au cunoscut îmbunătățiri puternice. Astăzi, există diverse instrumente și unelte agricole care facilitează fiecare pas al producției agricole: de la gestionarea solului până la recoltare.

 

Mai exact, in ceea ce priveste plugurile, la REPO Agri sunt disponibile diverse tipuri de utilaje.

Singurul lucru pe care dumneavoastra trebuie să-l faceti este să-l alegeti pe cel potrivit.


1.       Plug 5 Cormene Lamelare

Plugurile cu cormane lamelare care sunt preferate de agricultorii din Uniunea Europena.

Pe solurile grele si foarte grele, cu umiditate ridicata, mlastinoase, tip lacoviste, cormanele clasice nu executa o aratura de calitate. In scopul eliminarii acestui neajuns, pe plan mondial, s-a trecut la realizarea cormanelor cu lamele (benzi, fasii), care s-au dovedit ca lucreaza foarte bine pe astfel de soluri.2.       Plug Reversibil 4 Brazde

Distanta mare intre cadru si sol, permite gestionarea unei cantitati mari de resturi vegetale, chiar la cea

mai ingusta latime de lucru.Cadru cu suruburi. Structura principala al plugului nu este sudata, toate

componentele sale sunt prinse impreuna prin bolturi pentru a oferi rezistenta maxima in conditii de

sarcina grea.Traversa frontala oscilanta. Prinderea in 3 puncte permite utilizatorului sa urmareasca cu

usurinta marginile neregulate fara a avea nevoie de realinierea plugului.


3.       Plug Purtat UNICO

Modelul Unico înglobează ultimele tehnologii ale grupului Maschio Gaspardo pe segmentul plugurilor şi este construit având la bază conceptele de versatilitate şi fiabilitate, pentru o arătură de calitate.

Sistemul Vario cu reglare continuă permite setarea lăţimii de lucru direct în câmp, în funcţie de starea solului. Util, de asemenea, pentru finisaje la marginea câmpului.

Acţiunea combinată a roţii posterioare şi a reglajelor cuplajului permite plugului să fie paralel cu solul, pentru un plan de lucru mereu uniform.


4.       Plug Reversibil HUMUS&PERELIC

Plug reversibil transportat si conventional cu brazdare.

Pentru prelucrarea primara a solului si pregatirea ulterioara pentru cultivat si semanat diferite culturi.

 

 

În plus față de părțile menționate mai sus, plugurile pot avea și unele piese de echipament suplimentare incluse, cum ar fi cuțitul sau colterul, lama care taie solul vertical de-a lungul brazdei.

Există diverse variante moderne de pluguri, construcția lor fiind foarte complexă. Cu toate acestea, este important să cunoașteți părțile de bază, precum și funcțiile diferitelor pluguri.

Tipul de plug pe care un fermier îl va alege va depinde în mare măsură de cerințele câmpului său, ale solului și ale producției specifice a culturii.

Așadar, fă-ți timp și alege plugul potrivit pentru câmpul tău. La urma urmei, solul bine gestionat și pregătit este baza unei producții de succes a culturilor.